Word Round Up

Developing Superior Sentences
Post Test

1. Which of the following is not an accurate statement?
A. Adverbs describe verbs.
B. Adverbs help to add details to your sentence.
C. Adverbs tell how something is done.
D. Adverbs help your reader to understand why something is done and who it is done to.

2. What part of speech describes the noun?
A. Adverb
B. Adjective
C. Pronoun
D. Verb

3. Identify the part of speech indicated by the underlined word in the sentence below:
The beautiful horse ran through the grassy field.
A. Adverb
B. Adjective
C. Noun
D. Verb

4. A person, place or a thing is a _______________.
A. Adverb
B. Adjective
C. Noun
D. Verb

5. Which part of speech ends with the letters "ly"?
A. Adverb
B. Adjective
C. Noun
D. Verb

6. Which sentence has the most adverbs?
A. The pathetic cowboy that rode the spotted horse, couldn't rope a single cow in the grassy field.
B. The young cowgirl gracefully and powerfully danced and excitedly sang to the music.
C. The horse, the cow, the chicken, and the rabbit were eating in the barn.
D. The horse pranced, hopped, galloped, and trotted around the arena.

7. Which sentence does not fit the description of a superior sentence?
A. The graceful cowgirl proudly danced.
B. All of the wild cowboys quickly left.
C. The hungry horses sloppily ate.
D. Of all of the competing cowboys, Danny was the best.

8. Identify the verb in the sentence below:
The huge corral was full of cattle.
A. cattle
B. was
C. full
D. huge

9. Which part of speech is the underlined word in the sentence below?
The cowgirl happily gave the surprised cowboy a large, red, package.
A. Adjective
B. Adverb
C. Noun
D. Verb

10. Why should you add adjectives?
A. To clarify which one or how many.
B. To tell how something is done.
C. To confuse your reader.
D. To make your sentence longer.

Answers:
1. D
2. B
3. B
4. C
5. A
6. B
7. D
8. B
9. B
10. A

Please print out your pre test. Click here to see answers!